Wat is leuker dan vruchten plukken in uw tuin? Opeten natuurlijk!
Fruitgewassen zijn niet alleen lekker en gezond maar hebben vaak ook een grote sierwaarde waardoor ze uitstekend passen in de siertuin. 
Van appels, peren en pruimen kenden we vroeger alleen de hoogstam vormen die niet altijd meer passen in de siertuin van nu. Gelukkig zijn er nu ook klein blijvende bomen die uitstekend passen in de kleine siertuin Heeft u niet voldoende ruimte voor zo'n boom dan kunt u altijd nog kiezen voor een leiboom die zeer weinig plaats inneemt bijvoorbeeld tegen een schutting of juist boven de schutting om inkijk te voorkomen. 
Door intensief kweekwerk zijn er rassen geselecteerd voor de biologische teelt waardoor het vervelende spuiten met gewasbeschermingsmiddelen achterwege kan blijven.
Niet alleen het groot fruit is geschikt voor de tuin, maar zeker ook kleinfruit als bessen, bramen en frambozen verdienen een plaats in iedere tuin. Met hun geringe afmetingen zijn ze ook in de kleine tuin toepasbaar. 
Wie meer op heeft met een tuin in mediterrane sfeer kan kiezen voor perzik, nectarine, abrikoos, kiwi, vijg of druif. Als u deze planten kiest verdienen ze wel een warm plekje aan een zuidmuur om smakelijke vruchten te kunnen oogsten. 
Wie eens iets bijzonders als fruitgewas in de tuin wil uitproberen heeft een royale keuze. Wat te denken van de nashipeer, de kaki, kiwi, kiwibes of kweepeer.
De aardbei is eigenlijk een groente gewas maar mag in dit overzicht niet ontbreken, slechts 1m2 is voldoende om regelmatig aardbeien op beschuit te kunnen eten.. Fruitgewassen gaan lang mee, soms meer dan een mensenleven, het is dan ook van belang om weloverwogen keuzes te maken.
Graag willen wij u ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze van de fruitgewassen, ook advies en uitvoering van aanplant en snoei behoort tot de mogelijkheden.